Disney Plus, Sony’nin Spider-Man filmlerini yayınlayacak

Yeni Anlaşmayla, Spider-Man, Jumanji ve Hotel Transylvania gibi Sony Pictures kitaplıklarının yanı sıra 2022'den 2026'ya kadar çıkacak olan yeni büyük ekran tipi filmlerin lisansını alacak.

Yeni Anlaşma göre Disney Plus , Spider-Man, Jumanji ve Hotel Transylvania gibi Sony Pictures kitaplarının yanı sıra 2022’den 2026’ya kadar çıkacak olan yeni büyük ekran tipi filmlerin lisansını alacak.

Disney, Sony Pictures Entertainment ile yapılan ve Sony yapımı Spider-Man filmlerinin Disney’in stream hizmetlerinde yayınlanmasını sağlayacak yeni bir lisans anlaşması yaptı. Bu sayede, Marvel Cinematic Universe  filmlerini de kataloğuna ekleyecek. Ayrıca anlaşma Disney Plus ‘ın 2022 ile 2026 arasında sinemalarda yayınlanan Sony filmlerini de yayınlamasına olanak tanıyor.

Disney,Sony Pictures ile anlaştı

Disney’in hizmetlerinin ve kanallarının yeni filmleri tiyatral çıkışlarını yaptıktan çok sonra yayınlayacak. Hatta Netflix onları uzun süre izlettikten sonra yayınlayıp televizyonda yayınlayacağı anlamına geliyor.

Ancak Marvel hayranları için çok önemli olan anlaşma aynı zamanda Sony’nin “önemli sayıda” kitaplıklarını da içeriyor. Sony’nin Örümcek Adam gibi “Marvel Karakterleri” filmlerinin yanı sıra  Jumanji  ve Hotel Transylvania gibi yapımları da içerecek .

Otoriteler, “Bu anlaşma, Disney’e platformlarında muazzam bir potansiyeli sağlayacak ve onları Örümcek Adam gibi baş yapıt koleksiyonu için imkan sağlayacak” dedi.

Disney Plus ‘ta No Way Home üçlemesi ne olacak?

Ancak, Spider-Man: No Way Home hakkında hala bir soru işareti var. Şu anda, Tom Holland’ın  yumuşak huylu süper kahraman olarak başrol oynadığı üçlemenin üçüncüsü olan No Way Home,  17 Aralık’ta sinemalarda gösterime girecek. Bununla birlikte yeni film anlaşmanın kapsamı dışında kalıyor. Ayrıca No Way Home’un Disney’in yayınlayabileceği bir kütüphane başlığı olup olmadığı belli değil.

Anlaşma Disney’in yayın hizmetleri Disney Plus ve Hulu’nun yanı sıra ABC, Disney Kanalları, Freeform, FX ve National Geographic gibi kanallar için de geçerlidir. Anlaşma, 2022-2026 arasındaki sinema filmlerini kapsıyor ve Pay 1 TV penceresini takip eden her filmi içeriyor.

Anlaşmanın mali şartları ise henüz açıklanmadı.

Disney Plus Spider Man Filmlerini de gösterecek

Anlaşma, Netflix’in Sony’nin yeni filmlerini sinemalarda ve çevrimiçi kiralama gibi TV formatında gösterilen ilk yer olduğu aya denk geldi. Aynı zamanda Disney’in Çarşamba günü Sony ile yaptığı bu anlaşma, esasen bu Sony filmlerinin Netflix’ten sonrası nereden izleyebileceğinizi anlamamızı sağlıyor.


Kaynak: https://www.cnet.com/news/disney-plus-will-stream-sony-spider-man-movies-in-new-deal/