Yaşam

Ehliyet Alma Rehberi 2021! Ehliyet Alma Aşamaları

Ehliyet almak günümüzde artık şart haline gelmiştir. İş bulmak ve özel hayatta rahat edebilmek için ulaşımı kolaylaştıran şahsi araçları kullanmak artık kaçınılmazdır. Bu araçları kullanabilmek içinse ehliyet alınması gerekmektedir. Ehliyet alma rehberi 2021 ile siz de ehliyet alma aşamalarını inceleyebilirsiniz. Bu aşamaları inceledikten sonra nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenerek kolaylıkla ehliyetinizi alabilirsiniz.

Ehliyet Alma Rehberi 2021: Gerekli Evraklar Neler?

Ehliyet alabilmek için öncelikle bazı gerekli evrakları temin etmelisiniz. Bu evraklar şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kimlik fotokopisi
  • 4 adet biyometrik fotoğraf
  • Diploma fotokopisi veya öğrenci belgesi
  • Sağlık raporu
  • Müracaat formu
  • Sabıka beyan formu
  • Kurs sözleşmesi

Tüm bu evrakları tamamladıktan sonra başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru aşamasından sonra ise artık derslere devam etmeniz ve sınavları geçmeniz gerekecektir.

Ehliyet Alma Rehberi 2021: Sürücü Kursu Dersleri Neler?

Sürücü kursunda temel bazı derslerle alakalı eğitimler verilmektedir. Bu temel eğitimlerden gelen sorular ise genel anlam itibariyle benzerdir. Tüm konuları 4 ana başlık altında toplayabiliriz. Sınav soruları da bu ana başlıklara uygun şekilde gelmektedir. İlk başlık trafik ve çevre bilgisidir. Derslere devam ettiğiniz sürece bu konulardan gelecek soruları rahatlıkla çözebilirsiniz. Diğer bir konu başlığı ise ilkyardımdır. İlkyardım ehliyet alan sürücü adaylarını genel olarak zorlamıştır. Ancak kurs tarafından verilen kitapları inceleyerek ve bol bol soru çözerek bu dersten gelecek soruları da kolaylıkla cevaplayabilirsiniz. Bir diğer önemli konu ise motor ve araç tekniğidir. Bu konudan yazılı sınava ek olarak direksiyon sınavında da soru gelmektedir. Bu yüzden motor ve tekniği ile alakalı sorulara iyi çalışmanız gerekir. Trafik adabı ise son yıllarda uygulamaya koyulmuş bir sürücü kursu dersidir.

Sınavda Hangi Sorular Çıkar?

Sınavda toplam 50 soru sorulmaktadır. Bunlardan 12 tanesi ilkyardımdır. İlkyardım soruları görselli olarak da gelebilmektedir. Soruların çoğu ise trafik ve çevreden gelmektedir. Burada soru sayısı 23 ile sınırlandırılmıştır. Araç tekniği 9 ve trafik adabı ise 6 soru ile sınırlı kalmaktadır.

Ehliyet Harç Ücretlerini Yatırmak

Yazılı sınavı geçtikten sonra bazı harç ücretlerini yatırmanız istenecektir. Bu harç ücretleri direksiyon sınavı ücreti olarak geçmektedir. Bu ücreti de yatırdıktan sonra direksiyon sınavına girebilirsiniz. Direksiyon sınavından da başarıyla çıkan adaylar ehliyet almaya hak kazanacaktır. Dosyanızı sürücü kursundan alarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Sonrasında ise ehliyetinize kavuşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

65 + = 71

Başa dön tuşu