SpoonTEK: Yemekleri Lezzetlendiren Kaşık

Her zaman yemeklerden lezzet alamayabilirsiniz . Yemeklerden tat alamadığımız durumlarda mevcut yemek faydalı olsa dahi yemeği yememeye ve yemek seçmeye başlarız. Bu durumu ortadan kaldıracak olan icatlardan birisi olan SpoonTEK özel tasarım kaşık yemeklerden tat almayı sağlıyor. Etkisi büyük olan bu kaşık sayesinde normalde tadından hoşlanmadığınız yemekleri artık yiyebilirsiniz. Gıda bilimi kapsamında devreye giren bu ürün ile yemek yeme alışkanlıklarımızın değişmesi muhtemel. Bir baba ve oğlunun tasarımı olan bu kaşık dildeki tat dokularını etkiliyor ve yediğinizden lezzet almanızı sağlıyor. Bu ise faydalı olan fakat sevmediğiniz bir sebze yemeğini rahatlıkla yemenizi sağlayacaktır.

SpoonTEK: Elektriksel Etki ile Tat Tomurcukları Devreye Girecektir

SpoonTEK çalışma mantığı temel olarak dile elektriksel şok dalgalarının verilmesi sonucu dilin hassaslaşması olarak ifade edebiliriz. Hassaslaşan dilin algı seviyesi yükselecektir. Sonucunda ise yediğiniz yemekten tat almanız mümkün olacaktır. SpoonTEK bir tür dil dürbününe benzetilebilir. Uzaktaki bir nesneyi görmek için nasıl dürbün kullanıyorsak tatları da daha etkili şekilde hissedebilmek için bu kaşığı kullanabiliriz. Bir bakıma dürbün gibi işlevsel olduğunu söyleyebiliriz. Dürbün gözün algısını geliştirirken SpoonTEK dilin tat reseptörlerini harekete geçiriyor.

Tüm Yemeklerden Üst Seviye Lezzet Alabilirsiniz

Bu özel kaşık duyusal teknoloji ile çalışmaktadır. Dil duyusu ile galvanik uyarıyı birleştiren kaşık tat reseptörlerinin daha hassas çalışmasını sağlamaktadır. Kaşığın sapında bulunan ve iç kısmında yer alan iki elektrot mevcuttur. Bu elektrotlar koordineli çalışmaktadır. Sonucunda ise kullanıcı kaşığın sapını tuttuğu anda kullanıcının enerjisi diğer elektrot yardımıyla yemeğe aktarılıyor. Sonucunda ise elektrotlar sayesinde mikro akımlar hızlı bir şekilde kaşığın ön bölümünde birikmeye başlıyor. Bu akım ise dil ve damağın hassas noktalarına etki ederek yemekten aldığımız tadın artmasını sağlıyor. Örneğin az miktarda şeker içeren bir yiyecekten daha fazla şeker tadı alabilirsiniz. Az tuzlu yemekten daha fazla tuz tadı almak yine bu kaşıkla mümkün olacaktır. Bir diğer önemli konu ise COVİD salgınında tat ve koku kaybı yaşayan hastalar için ortaya çıkmaktadır. Tat koku kaybı yaşanması durumunda bu kaşığın etkili bir çözüm olabileceği uzmanlar tarafından ifade edilmektedir. Ancak bununla alakalı herhangi bir çalışma henüz yapılmamıştır.