Shopify ile Online Mağaza Nasıl Açılır? Nasıl Satış Yapılır?

Bu yazımızda sizlere birkaç tıklama ile kurulabilen online mağaza platformu sunan Shopify ‘dan bahsedeceğiz.  Ülkemizde  e-ihracat verilerine bakıldığında yurt dışına online satışın çok hızlı bir  artış gösterdiğini söyleyebiliriz. Bunun en büyük nedenlerinden biri de Covid-19 salgını ve evden alışverişe olan büyük ilgi diyebiliriz. Doğal olarak bir çok kur çalıştır tarzı platformlar bulunduğunu gözlemliyoruz. Geçmiş yıllara baktığımızda e-bay üzerinden paypal ödeme kapısı kullanılarak bir çok kişi satışlar yaptı. Fakat, bu günlerde Paypal Türkiye’de kullanımı ve ödeme alınmasını yasakladı. Bu yüzden bir çok kişi internet üzerinden satış yapabilmek adına kendi sitelerini kurdular. Ayrıca bu gelişmeler ile birlikte bir çok online ödeme yöntemi daha bilinir hale geldi. Yalnız şunu söylemekte yarar var. Ticaretin en yüksek hacimli yapıldığı ülkelerden biri olan Kuzey Amerika’da malesef  en çok kullanılan ödeme yöntemi halen Paypal. Ama güvenini kazandığınız müşterilere diğer ödeme metotları ile de satış yapmanız mümkün.

Henüz özelleştirebilir tema seçildiğinden bile haberiniz olmayabilir. Herhangi bir ürün eklemeden önce ana sayfamı oluşturmaya başladım. Başlamadan önce tam olarak yanlış şeyleri elde etmeye çalışmak için çok zaman harcadım.

Daha önce Laravel framework ile bir kaç e-ticaret ve online satış tecrübesi yaşamıştım. Şimdi ise uzun zamandır ilk kez hazır bir yöntem kullanarak bu işe girişeceğim için başımdan geçen tecrübeleri sizlere aktarıyorum.

Bu kılavuzda kullanacağım örnek hediyelik eşya sattığımız Art of Wall sitesi. Ürün listelemelerine, ana sayfa tasarımına, metin yazarlığına, gönderim ayarlarına ve bir iş fikrinin çevrimiçi bir mağazaya dönüştürülmesiyle ilgili düzinelerce yöntemi bu yazımızda sizlere aktarmaya çalışacağım.

Çevrimiçi bir mağaza nasıl açılır (sıfırdan)

  1. Satmak istediğiniz ürünleri ekleyin
  2. Mağazanız için önemli sayfalar oluşturun
  3. Bir tema seçin ve çevrimiçi mağazanızı özelleştirin
  4. Gönderim ayarlarınızı özelleştirin
  5. Vergi ayarlarınızı yapılandırın
  6. Ödeme ağ geçidinizi ve ödemelerinizi ayarlayın
  7. Mağazanızın lansmanı için hazırlık yapın.
  8. Mağazanızı açın

Shopify’ın ücretsiz deneme sürümünü başlatma

Tam olarak ne yapacağınızdan emin olamayabilirsiniz. Bazen de bir fikir üzerine başlamış olabilirsiniz. Bununla birlikte Shopify istekleriniz karşılıyor mu denemek isteyebilirsiniz. Başlamadan önce ücretsiz bir Shopify deneme sürümü başlatmanız daha iyi olacaktır. 14 günlük deneme, bu kılavuzu izlerseniz ve yayınlandıktan sonra ürünler eklemeye ve mağazanızı geliştirmeye devam edebileceğinizi unutmayın. Deneme süresi bitince aylık 30$ ile kullanmaya devam edebilirsiniz.

Deneme sürümünü başlat
shopify giriş penceresi

Denemenizi başlattığınızda, varsayılan URL’niz olacak bir mağaza adı girmeniz istenir (örneğin, <artofwall.myshopify.com). Bunu değiştiremezsiniz, ancak daha sonra özel bir alan adı (örneğin, artofwall.net) satın alabileceksiniz, bu yüzden şimdilik bir isim seçme konusunda endişelenmeyin.

Birkaç soruyu yanıtladıktan sonra kendinizi Shopify hesabınızda bulacaksınız.

Shopify Karşılama Ekranı

Başlamadan önce nelere sahip olmanız gerektiğine ve mağazamı oluşturmak için neyle çalışacağımıza dair hızlı bir kontrol listesi:

 

1. Ürünlerinizi ekleyin

Satın alınacak hiçbir şey olmayan bir çevrimiçi mağaza nedir? Ürün eklemek, yaptığınız ilk şeylerden biri olmalıdır, çünkü ürünleriniz, web sitenizin etrafındaki görünümünü ve hissini tasarlayacağınız şeylerdir.

Yeni Shopify mağazanızda, ilk ürün listenizi oluşturmak için Ürünler> Ürün ekle’ye gidin .

Shopify Ürün ekleme

 

Bu sayfada vereceğimiz birkaç karar var, bu yüzden bunları adımlara ayıralım.

Ürün başlığınızı ve açıklamanızı yazın

Ürün sayfaları, müşterilerin bir ürün hakkında bilgi edinmek ve onu satın alıp almamaya karar vermek için geldikleri yerlerdir. Ayrıntılar önemlidir ve fiyatlandırmadan boyutlandırmaya, metin veya görseller aracılığıyla doğru bilgileri doğru şekilde paylaşmak büyük fark yaratabilir. Neleri yazmanız gerektiğinden emin değilseniz, ilham almak için pazarınızdaki diğer çevrimiçi mağazalara bakabilirsiniz.

Kişisel ürün başlığı o ürünün ne olduğu açıklamalıdır. Bu, müşterilerin mağazanıza göz atarken göreceği ve kataloğunuzda aradıklarını bulmalarına yardımcı olacak şeydir. Kısa tutmaya çalışın ve diğer belirli bilgileri, renkler veya bedenler gibi ürün seçeneklerini ortaya çıkarmak için ürün açıklamanızı veya varyantlarınızı kullanın.

İlk ürün başlığımız için, ilk yapacağımız iş arasında bulunan Basketball Player in Action Uv Glass Painted Wall Art adını kullanacağız.

Ürün açıklamaları  ürününüzü müşteriye tanıtır ve pazarlar. Merak etmeyin, ilgi çekici bir ürün açıklaması yazmak için profesyonel bir metin yazarı olmanıza gerek yok. Sadece yapmanız gerekenler:

UV boyalı bir cam tablo ürün için, müşterilerin satın alırken özellikle şu ayrıntıları önemsediğini güvenle varsayabiliriz: malzeme kalitesi, boya parlaklığı, sağlamlık, renklerin canlılığı ve parlaklığı. Bu nedenle, tüm bu bilgileri mağazamın ziyaretçileri için bir bakışta erişilebilir hale getirmek için elinizden geleni yapın.

Ürün fotoğraflarını veya diğer medyayı yükleyin

Ürün fotoğrafları, GIF, videolar, hatta 3 boyutlu modeller: Ürün sayfasının bölümüne, size ürünler hakkında daha zengin detaylar paylaşmasına yardımcı olacak her türlü görsel yükleyebilirsiniz.

Sunum her şeyi değiştirir. Müşterilerin ürününüze sahip olduklarını hayal etmelerine yardımcı olun. Mesela duvarda nasıl duracağını görmelerine veya kendi evlerinde gururla sergilenmelerine yardımcı olun. İşte hatırlamanız gereken birkaç nokta:

 

Duvar üzerine Cam Tabloyu gösterecek ve duvarda duruşubu gösterecek şimdilik iki fotoğrafını kullanacağız. Ancak, müşterinin giyim veya mücevher gibi daha fazla görsel bilgiye ihtiyaç duyabileceği ürünlerde, ek açılar veya ayrıntılar sunan bir çok fotoğraf kullanmak, müşteri güvenini artırmaya yardımcı olabilir .

 

Fiyatınızı belirleyin

Şimdi ürününüz için liste fiyatını belirleme zamanı. Bu, müşterilerin ürününüzü satın almak için ödeyecekleri tutar.

İsteğe bağlı olarak, özellikle bir satış durumunda, ürünün genellikle neye mal olacağını bildirmek için Fiyatta karşılaştır alanını kullanabilirsiniz. Örneğin, üç adet cam tablo satın alırken tasarruf etmek isteseydik, buraya üç adet cam tablonun da orijinal fiyatını aynı anda görebiliriz.

Ürün başına maliyet alanı da isteğe bağlıdır. İsterseniz, tek bir ürün için kar marjınızı takip etmek için kullanabilirsiniz.

 

Bazı istisnalar olsa da, mal ve hizmet satan işletmeler, birileri onlardan her sipariş verdiğinde vergi almak zorundadır, bu nedenle bu kutuyu işaretleyip vergi ayarlarımızı daha sonra yapılandıracağız.

Basitleştirmek için, ürün başına maliyetini veya bir şişe üretme ve paketleme maliyetin 5 $ olduğunu varsayacağız. Her bir tabloyu 15 dolara satarsak, indirim ve pazarlama için biraz fiyat farkı bırakarak sağlıklı bir marj yapmış oluruz.

Ürün Ürün başına maliyet  Fiyat  Brüt kar marjı Ağırlık
Yeterince Sıcak Habanero 5 ABD doları 15 ABD doları % 66 0,5 lbs
Hafif Olmak İçin Doğmuş 5 ABD doları 15 ABD doları % 66 0,5 lbs
Dost Hayalet Biber 5 ABD doları 15 ABD doları % 66 0,5 lbs
Biraz Acı Sos 3’lü Paket 15 ABD doları 40 ABD doları % 63 1,5 lbs

 

Aslında, fiyatlandırma bu kadar basit değildir. Nakliye maliyetleri, hammaddeler, kira veya çalışanlar gibi genel giderler, zamanınızın maliyeti ve belki de en önemlisi, ürünlerinizin algılanan kalitesi gibi çeşitli değişkenler ürünlerinizi nasıl fiyatlandırdığınızı etkileyebilir .

İpucu : Daha düşük fiyatların her zaman daha fazla satışla sonuçlanacağını düşünmeyin. Müşteriler, kaliteyi değerlendirmek için genellikle fiyatı kısayol olarak kullanır. Birinci sınıf bir ürün satıyorsanız, yüksek fiyat koymaktan korkmayın.

Satmaya başladıktan sonra öğrendiklerinize göre fiyatlarınızı her zaman güncelleyebilirsiniz. Müşterilerin gerçekte ürünleriniz için daha fazla ödeme yapmaya istekli olduğunu keşfedebilir veya maliyetleri düşürmek ve aldığınız her siparişin ortalama değerini artırmak için yaratıcı yollar bulabilirsiniz.

Envanter

Stoksuz satış yapıyoruz ve talep üzerine baskı hizmeti kullanıyor olduğumuz için, envanteri takip etmemize gerek kalmadı.

İlk kez online satış yapıyorsanız, burada birkaç bilmediğiniz terim görebilirsiniz, bu yüzden bunları hızlı bir şekilde inceleyeceğiz.

Ürünü satıldığında tekrar basabileceğimiz için, “Stokta kalmadığında satış yapmaya devam et” seçeneğini etkinleştirebilirim. Ancak, envanteriniz sınırlıysa veya tedarikinizi yenilemek daha uzun sürüyorsa, bu seçeneği kapatabilir ve öğeleri “Tükendi” olarak işaretleyebilirsiniz.

Nakliye

Gönderi bölümünde, kargo ücretlerini otomatik olarak hesaplayacak ve her sipariş için uygun kargo etiketlerini yazdıracak ayrıntıları gireceksiniz.

Cam Tablomuz için “Bu fiziksel bir ürün” seçeneğini kontrol edip aşağıdaki bilgileri gireceğiz:

Müşterilerinize sunacağınız gerçek gönderim maliyetlerini ve seçeneklerini ayarlamak daha sonra bu eğitimde açıklanacaktır.

Varyantlar

Bu ürün kare şeklinde olacağından diğer varyantları da giriyoruz ve her varyant için ayrı fiyatları giriyoruz.

Ürününüz, bedenler veya renkler gibi farklı seçeneklerle gelirse, her birini kendi ürünü olarak eklemek yerine, bunları aynı ürünün varyantları olarak ekleyebilirsiniz. Her varyantın kendi görüntüsü, fiyatı, takip edilen envanteri ve kendisiyle ilişkili ayrı ayarları olabilir.

Varyantlarla, örneğin farklı boyutlarda birden çok renk sunan ek ürün seçenekleri bile ekleyebilirsiniz.

Ürününüze varyantlar eklediğinizde ve sayfayı yenilemek için kaydet düğmesine bastığınızda  , yukarıda ele aldığımız Medya , Fiyatlandırma , Envanter ve Nakliye bölümlerinin her bir varyant için ayarlanması gerekecektir.

Bununla birlikte, aynı ürünün farklı çeşitlerini satıyorsanız, her çeşidi uygun ürün sayfası bilgileriyle düzenlediğinizden emin olun. Örneğin, farklı renkler sunuyorsanız turuncu varyant için turuncu bir tişörtün fotoğrafını ekleyebilirsiniz.

Varyasyon seçenekleri

Organizasyon ve ürün mevcudiyeti

Organizasyon bölümünde, ürünlerinizi bir arada gruplandırmaya yardımcı olmak ve mağazanızın ürün kataloğunu yönetmeyi kolaylaştırmak, müşterilerin alışveriş yapması için ürünleri seçip belirli ürünlere kurallar veya indirimler uygulamak için etiketleyebilirsiniz. Her etiketin ne anlama geldiği aşağıda açıklanmıştır:

Organizasyon ve ürün mevcudiyeti

Arama motoru önizlemesi

Arama motoru liste önizlemesi, bir sayfanın arama motoru sonuçlarında nasıl görüneceğini özelleştirebileceğiniz yerdir. Ayrıca, Google gibi arama motorları aracılığıyla ürünlerinizin keşfedilebilirliğini artırabileceğiniz yerdir.

Hedef müşterinizin sizinki gibi ürünleri aramak için hangi anahtar kelimeleri kullandığını biliyorsanız, zaman içinde arama motoru sonuçlarında görünme olasılığınızı artırmak için bunları bu bölümde çalıştırabilirsiniz.

İnsanların ürünlerimizle alakalı anahtar kelimeleri ne sıklıkla aradığını ölçmek için ücretsiz bir anahtar kelime araştırma aracı olan Ubersuggest’i kullanabilirsiniz .

Arama motoru önizlemesi

Daha sonra SEO hakkında daha fazla ayrıntıya gireceğiz, ancak bu arada bu bölümü optimize etmek için bazı hızlı ipuçları:

İşimiz bittiğinde, neye benzediğini görmek için Kaydet’e tıklayıp ürün sayfamızı ön izleyebiliriz. Renkler ve yazı tipleri gibi küçük ayrıntıları daha sonra mağazamızı özelleştirmeye başladığımızda değiştirebiliriz.

Mağazanıza eklemek istediğiniz her ürün için bunu tekrarlayabilirken, lansman yapmak için tüm ürünlerinizi eklemenize gerek olmadığını unutmayın.

Ürünlerinizi koleksiyonlar halinde düzenleme

Artık listelenmiş en az birkaç ayrı ürünümüz olduğuna göre, bunları Shopify’da Ürün> Koleksiyonlar altında koleksiyonlar halinde düzenlemeye başlayabiliriz .

Belirli bir hedef kitleyi (ör. Çocuklar için ürünler), bir temayı (ör. En çok satanlar) veya ürün kategorisini (ör. Aksesuarlar) hedefleyen ürünleri seçmek için koleksiyonlar oluşturulabilir. Ürünleri belirli koleksiyonlara manuel olarak eklemek veya fiyat, Etiketler veya diğer koşullara göre nelerin dahil edileceğini / hariç tutulacağını otomatikleştirmek isteyip istemediğinize karar verebilirsiniz.

Koleksiyonlar, aşağıdakiler gibi çeşitli amaçlara hizmet eder:

Şimdilik UV cam tablolarımız için bir koleksiyon oluşturacağız. Bunun nedeni, üç paketli paketi hariç tutarken yalnızca üç ayrı acı sos ürünümü dahil etmek istiyorum. Bu şekilde, bireysel tatları gösterebilir ve paketi ayrı ayrı vurgulayabilirim.

Bu Koleksiyon sayfasına geldiklerinde ziyaretçileri nasıl selamlamak istediğime göre Koleksiyon başlığını ve açıklamasını dolduracağım. Arama Motoru Önizlemesi, ürün sayfaları için izlediğimiz en iyi uygulamaların aynısı kullanılarak doldurulabilir. Çevrimiçi mağazanızın görünümünü ve tarzını özelleştirmeye başladığımızda Koleksiyonunuzu temsil etmesi için çekilecek bir Koleksiyon resmi de ayarlayabilirsiniz.

2. Çevrimiçi mağazanız için önemli sayfalar oluşturun

Şimdiye kadar ürünlere odaklandık. Ancak çevrimiçi mağazanızın, satın alacak ürünlere sahip olmaktan daha fazlasını yapması gerekir. Alışveriş yapanların işletmenizi anlamalarına yardımcı olması, size güvenmeleri için nedenler sunması ve onları arayan müşteriler için diğer önemli ayrıntıları kullanılabilir hale getirmesi gerekir.

Bu sayfaların çoğunu Çevrimiçi Mağaza> Sayfalar altında oluşturabilirsiniz .

Tüm sayfalarınızın işe başlamak için hazır olmasına gerek yoktur, ancak en yararlı olanlardan bazıları şunlardır:

Mağazamız için ve bu eğitimin amaçları doğrultusunda, bir Hakkında sayfasının (“Hikayemiz” olarak adlandırılır), bir İletişim sayfasının ve temel politika sayfalarının (Gizlilik Politikası, Nakliye Politikası ve Hizmet Şartları) nasıl oluşturulacağını gözden geçireceğiz. Ancak müşterinizin güvenini kazanmak için dilediğiniz sayfaları oluşturabilirsiniz.

Hakkında sayfası

Hakkında sayfaları , küçük işletmelerdeki “küçükleri” kucaklamanın ve yeni bir mağaza olarak güven kazanmanın harika bir yoludur.

Kendinizi bir kurucu olarak tanıtan bir videonuz, ödüllere ve basın açıklamalarına bağlantılar, tedarik zincirinizi açıklayan resimler veya bu sayfanın müşterilerinize kim olduğunuzu ve neyle ilgili olduğunuzu söylemesine yardımcı olacak herhangi bir şey ekleyebilirsiniz.

UV Cam Tablolar için, müşteriye felsefemizi ve işe başlama nedenimizi açıklayan bir mektup gibi yazılmış basit bir Hakkında sayfası oluşturacağız.

Birileri mağazamı ziyaret ettiğinde ve satın alma konusunda emin olamadıklarında, daha fazla bilgi edinmek için Hakkında sayfamı ziyaret etmeyi seçerlerse, onlara sevecen ve yürekten bir mesajla karşılanmalarını isteriz.

Çoğunlukla metne güveneceğimiz için, kopyayı daha dikkat çekici hale getirmek için araç çubuğunda bulunan biçimlendirme seçeneklerini kullanacağım.

Ürünleriniz için yaptığınız gibi , sayfalarınızın Arama motoru liste önizleme bölümünü de URL’nin ne olmasını istediğinize ve sayfanın arama motoru sonuçlarında nasıl görünmesini istediğinize göre özelleştirmelisiniz .

İletişim sayfası

Kişisel İletişim sayfası bir soru sormak ya da destek almak için müşterilerin uğrayacağı sayfadır.

Çoğu Shopify teması, kolayca bir tane oluşturmanıza izin verir. Yeni bir sayfa oluşturun , sağ taraftaki Şablon bölümüne gidin ve İletişim şablonunu seçin. Bu, sayfanıza bir form eklemelidir. Ardından, müşterilerin ilk önce kendi sorunlarını gidermelerine yardımcı olmak için müşterilerin iletişime geçmesine veya hatta SSS gibi diğer sayfalara bağlantı kurmasına yardımcı olacak bazı talimatlar yazabilirsiniz.

Politika sayfaları

Politika sayfaları, çevrimiçi işletmeler için standart uygulamadır. Müşterilerinize, işinizi nasıl yürüttüğünüzü ve sizden ne bekleyeceklerini anlamaları için kullandığımız sayfalardır. Ayrıca, bir müşteri ile bir anlaşmazlığa düştüğünüzde hem sizi hem de müşterinizi korumaya yardımcı olur.

Shopify’da Ayarlar> Yasal bölüm altında , işletmeniz ve yerel yasalarınıza göre özelleştirebileceğiniz şablonlar oluşturabileceksiniz:

(Lütfen bu şablonların yasal tavsiye olmadığını ve mağazanız için uyarlanması gerektiğini unutmayın.)

3. Çevrimiçi mağazanızı özelleştirin

Artık mağazamızda bazı ürünlerimiz ve gitmeye hazır bazı sayfalarımız olduğuna göre , Shopify’da Online Mağaza> Temalar’a gidip web sitemizin nasıl görünmesini istediğimizi düşünmeye başlama zamanı .

Bir tema seç

İlk adım, bir tema seçmektir: web sitemizi tasarlamak için başlangıç ​​noktası olarak kullanabileceğimiz, mağazamıza yüklediğimiz bir şablon. Shopify Tema Deposu stilleri ve özellikleri kendi seti ile her iki ücretsiz ve ücretli temalar ev sahipliği yapmaktadır.

Bazı temalar daha büyük ürün katalogları için oluşturulmuşken, diğerleri tek ürünlü işletmeler için oluşturulmuştur. Diğerleri, restoranlar için Ekspres teması gibi belirli endüstriler veya işletme türleri için yapılır .

Size uygun temayı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar şunlardır :

Ana sayfanızı tasarlayın

Her tema, yeniden düzenleyebileceğiniz, ekleyebileceğiniz, kaldırabileceğiniz veya geçici olarak gizleyebileceğiniz bölümlerden oluşur. Bölümler, mağazanızın ana sayfasının sunumuna karar vermenize ve farklı düzenleri denemenize yardımcı olabilir.

Gezinme menülerinizi özelleştirin

Başlık navigasyon menüsü, arabası, ve logosunu içeren sanal mağaza en üst alanında değişiklik yapacağımız bölümdür.

İnsanların web sitenizde yollarını bu şekilde bulacaklarından, çoğunlukla net bir gezinme menüsü oluşturmaya odaklanacağız.

Başlık bölümünde ayarlayabileceğiniz üç ana gezinme biçimi vardır:

Başından itibaren çok fazla seçeneğe sahip insanları bunaltmak istemezsiniz. Bunun yerine, navigasyonunuzu  ziyaretçilerin yapmasını istediğiniz eylemlere öncelik verecek şekilde düzenleyebilirsiniz –  elbette alışverişe odaklanarak.

Bir menü öğesi, ziyaretçileri aradıkları şeye göre kademeli olarak daha fazla seçenek beslemek için birden çok açılır seviyeye sahip olabilir. Örneğin, kadınlara yönelik ürünlere odaklanan bir menü öğesi altında birden fazla Koleksiyonu gruplayabilirsiniz; bu şekilde, sizinle alışveriş yapan erkekleri kendileri için olmayan seçeneklerle hemen bunaltmazsınız.

Ayrıca  , web sitemin alt bölümünde önemli olmayan politika sayfalarımı göstermesi için Altbilgi için başka bir menü oluşturabilirsiniz  .

İpucu : Bağlantının altına URL yerine # girip altına eklemek istediğiniz alt menü öğelerini sürükleyerek bir sayfaya bağlantı vermeden bir açılır menü oluşturabilirsiniz .

Renklerinizi, tipografinizi ve diğer tema ayarlarınızı belirleyin

Renkler ve tipografi, çevrimiçi mağazanızın görsel kimliğinde büyük rol oynar. Çevrimiçi mağaza düzenleyicisindeki Tema Ayarları sekmesinin altında, renkler ve tipografi dahil olmak üzere genel çevrimiçi mağazanızın görünümünü ve hissini özelleştirebileceksiniz.

Tasarımcı olmasanız bile, aşağıdaki ipuçlarını kullanarak iyi hissettiğiniz yazı tipi ve renk eşlemelerini yine de seçebilirsiniz.

Renkler için

Tipografi

İpucu : Tema Ayarlarınızdayken, tarayıcı sekmelerinde, yer imlerinde ve diğer konumlarda görüntülenecek simge olan bir Favicon ayarlayabilirsiniz.

Ödemenizi özelleştirin

Tema Ayarları altında , ödeme sayfanızın görünümünü de özelleştirebilirsiniz. En azından logonuzu markalı bir his vermek için ödeme sayfanıza eklemeyebilirsiniz.

Geri bildirim isteyin

Geri bildirim bir elmastır, özellikle de online mağazanız üzerinde çok fazla zaman harcadığınızda. Başkalarının bakış açıları, genellikle geliştirmediğiniz alanları tespit edebilir ve mağazanızda ince ayarlar yapmak için kullanabileceğiniz paha biçilmez bilgiler sağlayabilir.

Varsayılan olarak, mağazanız şifre korumalıdır, ancak insanlara kontrol etmeleri için şifre verebilirsiniz. Şifrenizi Çevrimiçi Mağaza> Tercihler altında bulabilir (veya değiştirebilirsiniz) .

Geri bildirim alabileceğiniz diğer bazı harika yerler şunlardır:

Alacağınız en iyi geri bildirim biçimi, işletmenizi aktif olarak pazarlamaya başladığınız zamandır.

4. Gönderimi ayarlayın

Nakliye, bir e-ticaret işi yürütürken dikkate alınması gereken en karmaşık hususlardan biri olabilir . Ürün ağırlıkları, paketleme maliyetleri, nakliye varış yerleri, taşıyıcı ücretleri ve sipariş başına potansiyel kârınız arasında, değişiklik gösterecek çok sayıda değişken vardır.

Neyse ki, sizin için işe yarayan bir nakliye stratejisi bulmak için bunu işletmenizin benzersiz ihtiyaçlarına bağlı olarak harmanlayabileceğiniz birkaç ana yaklaşıma indirgeyebiliriz:

  1. Ücretsiz nakliye hizmeti sunun. Dünyanın neresine gönderiyor olursanız olun, ücretsiz gönderim, müşterilerin sizinle alışveriş yapmaları için etkili bir teşvik olabilir. Müşterileriniz adına nakliye maliyetini üstlenmeyi planlıyorsanız, bunu ürünlerinizin perakende fiyatına dahil etmeniz gerekeceğini unutmayın.
  2. Gerçek zamanlı taşıyıcı ücretleri alın. Shopify, kargo seçenekleri ve canlı fiyatlandırma oluşturmak için USPS ve Canada Post gibi çeşitli taşıyıcılarla gerçek zamanlı olarak entegre olur. Bu, müşterilerinizin tam olarak istedikleri hizmeti ve fiyatı seçmelerine olanak tanır. Shopify Shipping üzerinden indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz .
  3. Sabit bir ücret alın. Sabit oranlı gönderim, ürünleriniz benzer boyutlara ve ağırlıklara sahip olduğunda en iyi sonucu verir ve gerçek nakliye masraflarının tahmin edilmesini kolaylaştırır.
  4. Yerel teslim / teslimat teklif edin. Ayrıca yerel müşterilere, çevrimiçi siparişlerini konumlarınızdan birinde alma seçeneği sunarak, her konum için belirli bildirim ayarları, teslim alma talimatları ve diğer ayrıntıları ayarlayabilirsiniz.

 

5. Vergileri ayarlayın

Mal veya hizmet satan bir işletme olarak, birisi mağazanızdan her sipariş verdiğinde devletin alacağı vergiyi müşteriden almanız gerekir.

Shopify, dünya genelinde varsayılan satış vergisi oranlarını kullanarak çoğu vergi hesaplamasını otomatik olarak yapmanıza yardımcı olur. Öyle olsa bile, doğru miktarda satış vergisi aldığınızdan emin olmak için biraz araştırma yapmak veya bir vergi uzmanına danışmak iyi bir fikirdir.

6. Ödeme ağ geçitlerini ve ödemeleri ayarlama

Son aşamadayız! Sıradaki adım, mağazanızın ödemeleri nasıl kabul edeceğine ve bir mağaza sahibi olarak size nasıl ödeme yapılacağına karar vermektir.

Ödeme sağlayıcınızı ayarlamak için Ayarlar> Ödemeler’e  gidin . Shopify, Shopify Payments ile tüm önemli ödeme şekillerini kabul etmeye başlamayı kolaylaştırdı.

Türkiye’deki e-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz çeşitli Shopify ödeme kanalları vardır:

Shopify resmi sitesinde, Türkiye’de geçerli tüm ödeme yöntemleri listelenmiştir. Ancak bir kısmı yurtdışından geldiği için uygulamada kullanılması mümkün değildir. Bu yüzden pratik olarak kullanabileceğiniz ödeme kanallarını anlatacağım.

Shopify Mağazanızda Kredi Kartlarını Kullanma
Shopify şu anda Türkiye’de 3 kredi kartı ödeme kanalı sunmaktadır:

Iyzico
PayU
Garanti Sanal POS

Şu anda Garanti Bankası ile çalışmıyorsanız, öncelikle iyzico veya PayU’yu denemenizi tavsiye ederiz. Garanti Sanal POS’unuz ile sadece Garanti Bankası kredi kartlarına taksitli ödeme yapabilirsiniz. iyzico ve PayU ise Türkiye’deki hemen hemen tüm kredi kartlarına taksit imkanı sunuyor.

Ürünlerinizi sattığınız para birimi Ayarlar> Genel altında ayarlanabilir . Hem ABD hem de Kanadalı müşteriler için aşina olacağı için ABD doları cinsinden satış yapacağız.

7. Mağazanızı lansman için hazırlayın

Şimdiye kadar yaptığımız tüm çalışmalarla, istersek mağazamızı hemen açabiliriz. Parola Korumasını devre dılı bırakmak için Online Store> Tercihler işareti kaldırmanız gerekir. Bu ürünlerimizi satmaya başlamak için son adımdır.

Aslında, canlı yayına başlamak için aceleniz varsa, aşağıdaki adımların bazılarını veya tamamını atlayabilir ve daha sonra vaktiniz olduğunda bunları tekrar ziyaret edebilirsiniz.

Ancak bu eğitimde, mağazamın yalnızca güçlü bir ilk izlenim bırakmasını ve lansman sırasında sorunsuz bir müşteri deneyimi sunmasını sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda pazarlamaya başlamak için benim için iyi bir yer olmasını sağlayacağım.

Bununla birlikte, geçeceğimiz son adımlar şunlardır:

  1. Özel bir alan ekleme
  2. İlgili satış kanallarının kurulması
  3. (İsteğe bağlı) E-posta / SMS bildirimlerinizi özelleştirme
  4. Mağazanızı pazarlama için kurma (izleme ve analiz)

Özel bir alan ekleme

Bir alan adı satın almak, internette arazi talep etmek gibidir. Bu yüzden buna “web adresi” deniyor.

Online Mağaza> Alan Adları altında , alanınızı doğrudan Shopify üzerinden birkaç saniye içinde satın alabilir veya alanınızı başka bir kayıt kuruluşundan aktararak mağazanıza bağlayabilirsiniz .

8. Mağazanızı açın

Her şeyin tamam olduğunu ve hazır olduğunuzu düşünüyorsanız şifre sayfasını kaldırabilirsiniz. Artık ( Ayarlar> Tercihler altında ) dünyaya satış için açık olduğunuzu söylemeye başlayabilirsiniz.

Bir çevrimiçi mağaza açmayla ilgili sık sorulan sorular

Parasız bir çevrimiçi mağaza açabilir miyim?

En düşük maliyetli iş modelleri, stoksuz satış veya talep üzerine baskıdır, ancak ürünleri satmak için bir çevrimiçi mağazaya ihtiyaç vardır. Günde 1 $ gibi düşük bir fiyata Shopify aboneliği alabilirsiniz. Para harcamadan bir iş kurmak malesef zordur.

Para kazanmak için çevrimiçi ne satabilirim?

El yapımı ürünler, kurslar, grafik tasarım hizmetleri, özel baskılı tişörtler ve diğer giysiler, ev yapımı ürünler ve daha pek çok şeyi satabilirsiniz.

Bir çevrimiçi mağazayı nasıl başlatırım?

Shopify gibi bir e-ticaret platformunda bir çevrimiçi mağaza kurun , satmak istediğiniz ürünleri ekleyin, mağazanız için önemli sayfalar oluşturun, bir tema seçin ve çevrimiçi mağazanızı özelleştirin, kargo ayarlarınızı özelleştirin, vergi ayarlarınızı yapılandırın, ödemenizi ayarlayın ağ geçidi ve ödemeler, mağazanızı lansman için hazırlayın ve ardından mağazanızı açıp pazarlamaya başlayın.

Çevrimiçi satış karlı mı?

Evet, bugün online satıcı olmak karlı. Günümüzde tüketicilerin % 50’den fazlası günlük ihtiyaçlarını çevrimiçi olarak satın almayı tercih ediyor. Kâr için satış, nişinizi bulmayı, ideal müşterileri çekmeyi ve müşterilerin iyi bir kar marjına sahip ödemeye istekli olduğu bir fiyat etiketi ile pazarlama ürünlerini içerir.

Envanter olmadan bir çevrimiçi mağaza nasıl açılır?

Bir çevrimiçi mağazayı bir dropshipping olarak başlatabilir veya başlamak için envanter gerektirmeden, talep üzerine yazdırabilirsiniz.