BilişimTeknoloji

Apple, yeni 7 ayrı renkte 24″ M1 işlemcili iMac ‘leri duyurdu

Apple'ın yeni ürünü 4 performans çekirdeği ve 4 verimlilik çekirdeği ve 16 çekirdekli bir nöral engine'e sahip.

Bugünlerde Apple, 7 Ayrı Renkte Sunulan Yeni M1 işlemcili iMac ‘i tanıttı. Apple, bugünün ‘Sping Loaded’ etkinliğinde, diğer ürünlerin yanı sıra, yeni ürünlerini duyurdu. Yeni ürün 4 performans, 4 verimlilik çekirdeği ve 16 çekirdekli nöral engine’e sahip. Ayrıca 8 çekirdekli CPU M1 yongası tarafından desteklenen, yeniden tasarlandı. Model 11,3 milyon piksele sahip 24 ”4.5K ekrana sahip. Bununla birlikte Yeni iMac’ler ikonik tasarım G3’ten bu yana görülmemiş renk çeşidiyle geliyor.

Yeni iMac’in ekranı, geniş P3 renk gamını kapsıyor. Ayrıca iMac’in ekranı maksimum 500 nit parlaklığa sahip. Beyaz nokta izleme ortamınızla eşleştirmek için True Tone teknolojisini destekliyor.  Apple’ın ‘XDR’ ekranları gibi HDR için yüksek en yüksek parlaklığa sahip değil. IPS ekranı fotoğraf düzenleme için mükemmel spor geniş görüntüleme açıları sunuyor. Ayrıca Apple, yeni 12,9 “iPad Pro’daki yerel karartma bölgelerine sahip mini LED teknolojisi veya ayrı ayrı modüle edilmiş. Bildiğiniz gibi Apple bu teknolojiyi Pro Display XDR’da kullandı. Bununla birlikte 1500: 1 kontrast oranları sunuyor. Aynı zamanda Apple’ın endüstri lideri yansıma önleyici cam kaplaması, bu kontrastı koruyor. Bu teknoloji yansımaları en aza indirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca yansımaları dağıtmak için kullanılan mat yüzeylere göre ekranlar için tipik olan parlak ortamlarda ‘soluk’ görünümü önlüyor.

Yeni M1 işlemcili iMac
Yeni M1 işlemcili iMac

Apple, yeni iMac için bu defa her ayrıntıyı düşünmüş

Ayrıca Apple, daha büyük bir sensöre sahip 1080p kamera ekleyerek iMac’in içindeki kamerayı da güncelledi. Apple, en yeni iPhone cihazlarındaki makine öğrenimi destekli teknolojiye benzer bir teknolohi kullanıyor. Böylece yeni sensörden en iyi şekilde yararlanmak için M1 çipinin içindeki görüntü sinyali işlemcisini kullandığını söylüyor. Videoya yönelik bu hesaplamalı yaklaşım, yüksek dinamik aralıklı sahneler için gerçek zamanlı AWB, AE, yüz algılama, değişken pozların birleşmesi ve yerel ton eşlemesi sağlıyor. Ayrıca arka plan gürültüsünü azaltarak veya tamanen keserek size odaklanan üç mikrofonlu bir dizi ile ses yakalama yetenekleri de kullanıyor.

Yeni tasarımla birlikte, benzersiz bir özelliğe sahip yeni bir manyetik güç adaptörü geliyor. Ethernet kablosunu doğrudan güç kablosuna takarak, onu iMac’in arkasına takma gereksinimini ortadan kaldırıyor.

Apple ayrıca Magic Keyboard, Magic Mouse ve Magic Trackpad aksesuarlarını da güncelledi. Apple, tüm cihazlar için yeni M1 iMac’lerin renklerini eşleştirmenin yanı sıra, üç farklı Magic Keyboard da sunuyor. İlki, iPad Pro Magic Keyboard’da bulunanla aynı düzene sahip temel bir Magic Keybaord. İkincisi aynı düzen ve yerleşik bir Dokunmatik Kimlik düğmesi içeriyor. Ve üçüncüsü, Dokunmatik Kimlik (Touch ID) düğmesini içeriyor ve sayısal tuş takımı da eklenmiş.

Yeni M1 işlemcili iMac Yeni bir Klavye Tasarımına da Sahip
Yeni M1 işlemcili iMac Yeni bir Klavye Tasarımına da Sahip

7 renkte sunulan yeni M1 işlemcili iMac

Yeni iMac’ler iki ayrı modele ayrılmış durumda. Biri 7 çekirdekli GPU’ya sahip, diğeri ise 8 çekirdekli GPU’ya sahip. 7 çekirdekli GPU iMac modelleri, 8 GB tümleşik bellek, 256 GB SSD depolama alanı ve iki adet Thunderbolta sahip. Ürünün fiyatı 1.299$’dan başlıyor. 8 çekirdekli GPU iMac modelleri, 8 GB birleşik bellek, 256 GB SSD depolama, iki adet Thunderbolt bağlantı noktası ve iki USB-C bağlantı noktasına sahip. Bununla birlikte modelin fiyatı 1.499$’dan başlıyor. Her iki model için ek maliyet ile bellek ve depolama artırılabiliyor. 7 çekirdekli GPU’ya sahip iMac’ler mavi, yeşil, pembe ve gümüş renklerle sınırlı. Öte yandan 8 çekirdekli birimler sarı, turuncu ve moru renkte sunuluyor.

7 Ayrı Renkte Sunulan Yeni M1 işlemcili iMac
7 Ayrı Renkte Sunulan Yeni M1 işlemcili iMac

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

+ 48 = 56

Başa dön tuşu